1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.3 stiklinės | cukrus |
220 mililitrų | pienas |
10 gramų | mielės (sausos) |
6 stiklinės | kvietiniai miltai |
250 gramų | sviestas |
Cukrus - 2valg.šaukšt.
Cinamonas- 1valg.šaukšt.
Sviestas - 2valg.šaukšt.
Papuošimui:
Kiaušinis - 1
Cukraus pudra (jei pageidaujate)
Į 2valg. šaukšt. pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1arbat.šaukšt.) išmaišyti ir palikti 5iom minutėm.
2stiklines pieno pašildyti su sviestu, ir cukrum(kol ištirps sviestas).
Paimti didelį dubenį supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą(minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai kad, tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm plocio bandelėm(daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplėčia), sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį). Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Bandelės su kviečiais
- Padangėlės
- Bandelės su varške
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su grybų įdaru
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Sūrio pyragėliai
- Tobulas mėsainis
- Pyragas su razinomis
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Aguonų vyniotinukai
- Apvaliosios bandelės
- Pikantiški pyragėliai
- Žuvies spurgytės
- Naminė bulka su sezamais
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1/3 stiklinės -
Pienas,
220 mililitrų -
Mielės, sausos,
10 gramų -
Kvietiniai miltai,
6 stiklinės -
Sviestas,
250 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
Cukrus - 2valg.šaukšt.
Cinamonas- 1valg.šaukšt.
Sviestas - 2valg.šaukšt.
Papuošimui:
Kiaušinis - 1
Cukraus pudra (jei pageidaujate)
Į 2valg. šaukšt. pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1arbat.šaukšt.) išmaišyti ir palikti 5iom minutėm.
2stiklines pieno pašildyti su sviestu, ir cukrum(kol ištirps sviestas).
Paimti didelį dubenį supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą(minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai kad, tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm plocio bandelėm(daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplėčia), sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį). Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!
Komentarai (43)
-
Danguole
2012-02-02 14:17
Norejau pasiklausti ,o kuom skiriasi sausos mieles nuo slapiu? Esu dar nepatyrus ,tad norisi tiksliai pagaminti sias bandeles :)
-
Greta
2011-11-13 17:45
Skaniai atrodo, bet jau nusirasiau sita recepta ir pasigamysiu!:) :-D
-
Augintoja
2011-08-30 18:41
Atrodo ziauriai skaniai :super: noreciau ir as tokiu pasigaminti :myliu:
-
aleks
2011-07-30 09:30
manau reikia kantrybes ...geriausia kai tesla iskyla padeta siltoje vietoje pridengus medziagos skiaute....jei dedate i orkaite ar kur kitur tesla nebuna tokia gera.....patarimas jei norit tikrai skaniu bandeliu-turekit kantrybes jas darant
taip pat pastebejau kad kaikuriom is jusu tesla neiskilo...visu pirma presuotos mieles yra geresne snei sausos,antra miltu reikia ideti pagal recepta padauginus miltu tesla neiskyla ir tampa kieta..o jei paie bandels LABAI SKANIOS!!!!!!! :super: :super: :super: :super: :super:
-
alina
2011-06-10 17:09
Kai si recepta pamaciau nusprendziau pasidaryt :-) ,pasidariau, ziauriai patiko ;-) ,tai nuo siol daznai darau,nenusibosta nes labai skanu greita ir pigu...aciu uz receptuka! :super: :super: :super: :super: :super:
-
Renalda
2011-03-20 12:56
O jei neturi sausu mieliu, ar galima deti slapias? :-?
-
antanas
2011-02-27 14:20
gavosi labai skanus patiko man ir visai seimai :super:
-
tomas
2011-01-29 10:37
o tai kaip cia jas susukt? :pasiduodu:
-
iveta
2010-12-09 12:48
skanu :bravo: :valgau:
-
grazina
2010-11-19 23:09
Pasiskaiciau komentaru ir nusprendziau surizikuoti...ka galiu pasakyti-man taip pat bandeles neiskilo.. :-( dejau sausas mieles nes slapiu neturejau,gal tame ir problema?Arba cia kazkas ne taip.Bandysiu ieskoti padoresnio recepto,nes norisi skaniu bandeliu.Sekmes visiems,nes su siuo receptu jums jos labai reikes! :-D