
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) | |
450 gramų | kvietiniai miltai | |
75 gramai | cukrus | |
250 mililitrų | pienas | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
75 gramai | sviestas (minkštas) | |
13 gramų | mielės (šviežios) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kardamonas (maltas) | |
2 valgomieji šaukštai | cinamonas | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
Įdarui: | ||
2 valgomieji šaukštai | sviestas (minkštas) |
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį (sukti taip, kad daugiau cinamono apsivyniotų tešloje, nuo siaurojo stačiakampio galo iki kito siaurojo galo), gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 1 cm pločio gabaliukais. Gulščias bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
"Traškio" bandelė
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Cinamoninės sraigutės
-
Bandelės su kopūstais
-
Bandelės su bulvėmis
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su mėsa ir paprikomis
-
Bandelės su kviečiais
-
Sūrio pyragėliai
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Aguonų vyniotinukai
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Apvaliosios bandelės
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Įdarytos bandelės
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Varškės bandelės
Bandelės su cinamonu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Cukrus,
75 gramai -
Pienas,
250 mililitrų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, minkštas,
75 gramai -
Mielės, šviežios,
13 gramų -
Kardamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, minkštas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į stačiakampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį (sukti taip, kad daugiau cinamono apsivyniotų tešloje, nuo siaurojo stačiakampio galo iki kito siaurojo galo), gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 1 cm pločio gabaliukais. Gulščias bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.Bandeles patepti kiaušinio trynio plakiniu.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus.