Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Mieliniai riestainiukai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1.5 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
15 gramų | druska |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su cinamonu
-
Padangėlės
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Įdarytos bandelės
-
Bandelės su bulvėmis
-
Bandelės su kviečiais
-
Bandelės širdutės
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Zanza
-
Dešriukai
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Pynutės
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Migdolinės bandelės
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Bandelės su cinamonu
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
Mieliniai riestainiukai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Druska,
15 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...