3.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | vanduo |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 vienetai | svogūnai |
1 kilogramas | grybai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio pyragėliai
- Sūrio pyragėliai
- Pyragėliai su mėsa
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Pyragas su razinomis
- Skaniosios bandelės su mėsa
- Mieliniai riestainiukai
- Vengriški pyragėliai
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
- Bandelės su daržovių įdaru
- Bandelės su lašinukų įdaru
- Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Tobulas mėsainis
- Bandelės su kopūstais
- Karštos bandelės
- Dešriukai
- Bandelės su džemu
- Bandelės "Rožytės"
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 18
-
Miltai,
3.5 stiklinės -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grybai, virti,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus ir svogūnus pakepinti ant sviesto, kepimo pabaigoje berti druską. Palikti, kad atvėstų.
Ruošiame tešlą. Užkaiskite vandenį. Sumaišykite miltus,cukrų ir druską. Į karštą vandenį pilkite aliejų, pamaišykite ir po truputį pilkite jį ant miltų, sumaišykite ir minkykite tešlą. Iškočiokite pusę tešlos į didelį lakštą, tačiau plonu sluoksniu. Išdėstykite grybų įdarą ant tešlos (dėkite po šaukštą, palikite tarpus). Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, juo atsargiai užklojame tešlos lakštą su grybų įdaru. Stiklinės pagalba išspaudžiame apvalius pyragėlius. Stiklinės skersmuo turi atitikti įdaro vietos dydį. Taip spaudžiame ant kiekvieno pyragėlio, gausime gražius ir apskritus. Su pirštais paspaudžiame kiekvieno pyragėlio kraštus, kad jie neturėtų tarpų, pro kuriuos gali ištekėti įdaras.
Kepinti reikia karštame aliejuje iš abiejų pusių.