
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
0.5 stiklinės | pienas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
100 gramų | sviestas |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
Sviestas išlydomas ir sumaišomas su likusiu cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Tešla gerai išmaišoma ir tada pamažu supilami persijoti miltai. Minkoma tešla, kuri neliptų prie rankų. Tačiau nepadauginkite miltų, geriau rankas išsitepkite aliejumi. Kai tešla išminkyta, ją aptepame aliejumi ir paliekame pakilti valandai laiko.
Tešlą paminkome ir formuojame iš gabaliukų bandeles. Jas sudedame į skardą ir dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.
Kai bandelės iškepa, jas vėl aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su kviečiais
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Bandelės su varške
-
Dešriukai
-
Bandelės
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Žuvies spurgytės
-
Ruginių miltų bandelės
-
Mieliniai riestainiukai
-
Mėlynių bandelė
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su mėsa ir paprikomis
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Pyragas su razinomis
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Greitas užkandis
Arbatinės bandelės

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mielės ištirpinamos šiltame piene su šaukšteliu cukraus ir 2 šaukštais miltų. Paliekama pastovėti šiltoje vietoje.
Sviestas išlydomas ir sumaišomas su likusiu cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Tešla gerai išmaišoma ir tada pamažu supilami persijoti miltai. Minkoma tešla, kuri neliptų prie rankų. Tačiau nepadauginkite miltų, geriau rankas išsitepkite aliejumi. Kai tešla išminkyta, ją aptepame aliejumi ir paliekame pakilti valandai laiko.
Tešlą paminkome ir formuojame iš gabaliukų bandeles. Jas sudedame į skardą ir dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.
Kai bandelės iškepa, jas vėl aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu.
Komentarai (3)
-
(anonimas)
2011-09-21 09:53
:super: ;-) :soku2: :bravo: :aiskinu: :geda: [:-) :mmm: