1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) | |
500 gramų | miltai | |
100 gramų | cukrus | |
1 stiklinė | pienas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
50 gramų | sviestas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas | |
25 gramai | mielės (šviežios) | |
100 gramų | aguonų | |
Tešlai: | ||
1 stiklinė | cukrus | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės vyrams
- Mielinė bulka su razinomis
- Varškės bandelės
- Dešriukai
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Spurgos su vyšnių džemu
- Bandelės su varške
- Bandelės su spanguolėmis
- Įdarytos bandelės
- Apvaliosios bandelės
- Bandelės su kopūstais
- Pusryčių bandelės
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Avižinės bandelės
- Aguonų vyniotinukai
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su varške
- Bandelės iš batono
Bandelės su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Miltai,
500 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
50 gramų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Mielės, šviežios,
25 gramai -
Aguonos,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis, kol mielės ištirps.
Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.
Įdarui sumaišykite aguonas, 100 g cukraus, sviestą, kiaušinio baltymą ir cinamoną. Aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.
Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu. Apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.
Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. kepkite apie 20-25 min., kol bandelės gražiai parus.
Komentarai (2)
-
Pau123
2016-08-28 13:21
Jau kepu ;-)