
250 mililitrų | pienas |
13 gramų | mielės (šviežios) |
75 mililitrai | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kardamonas (maltas) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
75 gramai | sviestas (minkštas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arbatinės bandelės
-
Bandelės su kopūstais
-
Pyragėliai su mėsa
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Žuvies spurgytės
-
Mielinės bandelės
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Bandelės "Rožytės"
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Bandelės su varške
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Varškės bandelės
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Apvaliosios bandelės
-
Avižinės bandelės
-
Mielinės spurgos
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Bandelės su varške
-
Pusryčių bandelės
Bandelės su cinamonu

- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
250 mililitrų -
Mielės, šviežios,
13 gramų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kardamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Sviestas, minkštas,
75 gramai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Komentarai (3)
-
Atsakymas
2014-07-11 13:13
V.Š Valgomasis saukstas (didesnis)
A.Š Arbatinis saukstelis (mazesnis)
;). ;) ;)
-
Klausimas
2014-05-29 15:25
kas tas v.š ir a.š
-
olga
2011-08-08 10:47
O TAIP!!!!!!!!!!!!!!!