
800 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
25 gramai | mielės |
500 gramų | grietinėlės, 35% |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | vanilinis cukrus (pakelis) |
1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą.
Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jo kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dešrelės tešloje
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Greitas užkandis
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Aguonų vyniotinukai
-
Mėlynių bandelė
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Aguoninis pyragas
-
Bandelės
-
Naminė balta duona
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Bandelės su cinamonu
-
Kvietinės bandelės
-
Bandelės vyrams
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės su grybais
-
Bandelės su bulvėmis
-
Cinamoninės sraigutės
Mielinės bandelės su kokoso įdaru

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
25 gramai -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Vanilinis cukrus, pakelis,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą.
Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jo kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min orkaitėje.