
800 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
25 gramai | mielės |
500 gramų | grietinėlės, 35% |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | vanilinis cukrus (pakelis) |
1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą.
Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jo kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Zanza
-
Arbatinės bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės su kviečiais
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės hamburgeriams
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Bandelės su cinamonu
-
Pusryčių bandelės
-
Bandelės širdutės
-
Greitas užkandis
-
Mieliniai riestainiukai
-
Bandelės su cinamonu
-
Ruginių miltų bandelės
-
Migdolinės bandelės
-
Bandelės su kopūstais
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
Mielinės bandelės su kokoso įdaru

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
25 gramai -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Vanilinis cukrus, pakelis,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą.
Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jo kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min orkaitėje.