
250 gramų | miltai |
15 gramų | mielės |
1 vienetas | kiaušiniai |
85 mililitrai | pienas |
50 gramų | sviestas |
50 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Išpjautus tešlos apskritimus perkeliame ant riebalais padengto paviršiaus, apdengiame ir paliekame šiltai, kol pakils (apie 2 val.).
Išvirusias spurgas išimame su kiaurasamčiu, dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Zanza
-
Arbatinės bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės su kviečiais
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės hamburgeriams
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Bandelės su cinamonu
-
Pusryčių bandelės
-
Bandelės širdutės
-
Greitas užkandis
-
Mieliniai riestainiukai
-
Bandelės su cinamonu
-
Ruginių miltų bandelės
-
Migdolinės bandelės
-
Bandelės su kopūstais
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
Mielinės spurgos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 11
-
Miltai,
250 gramų -
Mielės,
15 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
85 mililitrai -
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlos ruošimas: mieles sutriname su cukrumi. Į mišinį įpilame drungną pieną ir dedame porą šaukštų miltų ir išmaišome. Palaukiame kol suputos. Tada dedame likusius miltus (miltų kiekis gali kisti nuo Jūsų pasirinktų miltų rūšies). Beriame druską, pilame išlydytą sviestą, paplaktą kiaušinį. Viską gerai išminkome ir paliekame šiltai, kol tešla padvigubės (bent valandai).
Kai tešlos masė padvigubėja, galime perminkyti. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdedame dar miltų, bet nepadauginame, kad spurgos nebūtų kietos. Dedame tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiojome apie 1 - 1,5 cm storio lakštą. Imame taure(le)s (plonesniais krašteliais, kad lengviau ir dailiau išsispaustų skrituliukai) ir išspaudžiame skrituliukus. Jei norime spurgų su žiedu, mažesne taurele skrituliukyje išspaudžiame mažesnįjį.
Išpjautus tešlos apskritimus perkeliame ant riebalais padengto paviršiaus, apdengiame ir paliekame šiltai, kol pakils (apie 2 val.).Spurgų virimas: puode arba gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, į jį atsargiai perkeliame pakilusias spurgas. Apverdame spurgytes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Virti ant nedidelės ugnies, kad spėtų išvirti ir spurgyčių vidus, o ne tik apskrustų paviršius.
Išvirusias spurgas išimame su kiaurasamčiu, dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.Truputį atvėsusias, bet dar šiltas spurgas apibarstome cukraus pudra, puošiame šokoladu ar kitaip dailiname, skaniname pagal degustatorių įnorius.