Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią

Naminė balta duona
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 litras | vanduo (40 C) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (šviežios) |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Aguoninis pyragas
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
-
Bandelės "Rožytės"
-
Bandelės su cinamonu
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Dešrelės tešloje
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Dešriukai
-
Apvaliosios bandelės
-
Bandelės su įdaru
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Migdolinės bandelės
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės hamburgeriams
-
Įdarytos bandelės
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
Naminė balta duona
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Vanduo, 40 C,
1 litras -
Mielės, šviežios,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Saulėgrąžų aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Reklama:
Komentarai (1)
-
(anonimas)
2012-02-20 15:11
o tai kiek miltu reikia???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...