Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Naminė balta duona
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 litras | vanduo (40 C) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (šviežios) |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Mėlynių bandelė
-
Bandelės su aguonomis
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Tobulas mėsainis
-
Bandelės iš batono
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Sūrio pyragėliai
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Daniškos bandelės
-
Naminė balta duona
-
Bandelės su cinamonu
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Aguonų vyniotinukai
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
-
Varškės bandelės
-
Mielinės spurgos
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Bandelės su kopūstais
Naminė balta duona
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Vanduo, 40 C,
1 litras -
Mielės, šviežios,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Saulėgrąžų aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Reklama:
Komentarai (1)
-
(anonimas)
2012-02-20 15:11
o tai kiek miltu reikia???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...