450 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
0.25 litro | pienas |
30 gramų | mielės |
šiek tiek | vanilė |
Pagaminta tešla (žr. žemiau) iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jos sudedamas įdaras. Ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu. Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į aliejumi išteptą skardą ir pakildinami. Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.
Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas, tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas.
Įmaišalui imamos iš karto visos kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30°C pienu. Tada beriami gerai išsijoti, jei yra galimybė, iki 20°C pašildyti miltai, ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos. Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių. Kai įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, prieskoniai. Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu oro burbuliukų. Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja). Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu. Į formą sudėta tešla dar sykį pakildoma (20 min.). Tokios tešlos gaminiai kepami karštoje orkaitėje. Ar kepinys iškepęs, tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas.
Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tobulas mėsainis
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Bandelės su bulvėmis
- Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Sūrio pyragėliai
- Naminė balta duona
- Mielinės bandelės
- Bandelės su aguonomis
- Skandinaviškos bandelės
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Dešrelės tešloje
- Bandelės su įdaru
- Bulvinės bandelės
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Pyragėliai su mėsa
- Įdarytos bandelės
- Žuvies spurgytės
- Bandelės "Rožytės"
- Bandelės vyrams
Varškės bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
1/4 litro -
Mielės,
30 gramų - Vanilė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškės įdarui reikės: 300 g riebios varškės, kiaušinis, 100 g cukraus, truputį razinų.
Pagaminta tešla (žr. žemiau) iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jos sudedamas įdaras. Ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu. Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į aliejumi išteptą skardą ir pakildinami. Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.
Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas, tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas.
Įmaišalui imamos iš karto visos kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30°C pienu. Tada beriami gerai išsijoti, jei yra galimybė, iki 20°C pašildyti miltai, ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos. Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių. Kai įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, prieskoniai. Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu oro burbuliukų. Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja). Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu. Į formą sudėta tešla dar sykį pakildoma (20 min.). Tokios tešlos gaminiai kepami karštoje orkaitėje. Ar kepinys iškepęs, tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas.
Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.