400 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | sviestas |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
450 gramų | varškė |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
5 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Padalykite tešlą į 2 dalis ir tada jas dar padalykite į 10 dalių, gausite 20 bandelių. Miltuotomis rankomis suformuokite bandeles ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Bandeles aptepkite grietinėle ir apibarstykite sezamo sėklomis. Leiskite pastovėti 5 minutes.
Bandeles dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skaniosios bandelės su mėsa
- Bandelės su daržovių įdaru
- Vengriški pyragėliai
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Dešriukai
- "Traškio" bandelė
- Mėlynių bandelė
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bulvinės bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su grybais
- Padangėlės
- Naminė bulka su sezamais
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Skandinaviškos bandelės
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
Pusryčių bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Varškė,
450 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grietinėlė, 35%,
5 valgomieji šaukštai - Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite dubenyje grietinėlę, kiaušinius, cukrų ir druską. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į grietinėlės masę. Sutrinkite varškę ir taip pat dėkite į grietinėlės masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į masę. Minkykite tešlą, kuri turi būti truputį lipni. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti, tačiau tai nėra būtina, galima kepti iš karto.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Padalykite tešlą į 2 dalis ir tada jas dar padalykite į 10 dalių, gausite 20 bandelių. Miltuotomis rankomis suformuokite bandeles ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Bandeles aptepkite grietinėle ir apibarstykite sezamo sėklomis. Leiskite pastovėti 5 minutes.
Bandeles dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.