
800 gramų | avienos |
1 skiltelė | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (prancūziškos) |
0.25 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
150 mililitrų | raudonas vynas |
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos šašlykas
-
Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Įdaryta veršiena
-
Sūrio kamuoliukai
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Kiaulienos guliašas aluje
-
Veršienos muštiniai
-
Mėsinis riestainis su kiaušiniu
-
Aluje troškinta jautiena
-
Paprika įdaryta faršu
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Paprastieji šašlykai
-
Kepta veršiena
-
Ūkininko suktinukas
-
Rusiškas Befstrogenas
-
Kepsniai su ananasais
-
Aštrios naminės dešrelės ant laužo
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Aštrus guliašas
Totoriška aviena su garstyčių padažu

- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Garstyčios, prancūziškos,
1 valgomasis šaukštas -
Kvapieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
250 mililitrų -
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Raudonas vynas,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir sutrinti. Mėsą įtrinti sutrintu česnaku, sumaišytu su garstyčiomis, pipirais bei tirpinti sviestu ir dėti į keptuvą.
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
Komentarai (4)
-
vireja
2017-02-09 16:16
gal nieko,bet kodel neparasote,kiek min,kepti,bei laikyti folijoje,Diekui
-
G
2014-04-28 10:34
Paprasta pagaminti ir labai skanu. Bijojau imtis avienos, o kai skaniai pavyko, labai džiaugiausi. Ačiū!
-
Daina
2011-06-17 12:44
visai neblogai gavosi %-) :super: