
1 vienetas | vištiena |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
200 gramų | veršiena |
1 stiklinė | pienas |
3 vienetai | batonas (riekės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti artišokai
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
-
Kepti svogūnai tešloje
-
Salotos „Antikvaras“
-
Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
-
Lavašo sumuštiniai
-
Keptos duonos užkandis prie alaus
-
Vaisių vėrinukai
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Paprastas burgeris
-
Šokoladiniai vaisiai
-
Vištienos tortas
-
Mini picos
-
Keptas sūris
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Sūdytos lašišos receptas
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Sumuštiniai su silke ir obuoliais
Virta įdaryta višta

-
Vištiena,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai - Salierai
- Petražolės
-
Veršiena,
200 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta višta neskrodžiama, bet perpjaunama išilgai per nugarą ir mėsa peiliu atskiriama nuo kaulų (paliekami tik sparnelių ir šlaunelių kaulai) ir apverdama. Taip apdorota vištiena klojama ant stalo, išlyginama, pasūdoma ir pjūvio vietoje susiuvama, paliekant nedidelę angą. Veršiena, vištienos likučiai, piene išmirkytas batonas sumalami. Įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, įberiama pipirų, pasūdoma ir išsukama iki purumo. Įdaras sukrečiamas į vištienos vidų ir užsiuvama. Tada višta užpilama šaltu pasūdytu vandeniu ir su prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais verdama apie 1,5 val. Išvirusi ataušinama sultinyje. Paskui išimama, supjaustoma griežinėliais ir sudedama į pusdubenį. Sultinys išpilstomas į mažas formeles, kad sustingtų. Sustingusiais drebučiais puošiama vištiena.