
400 gramų | zigmo šaltai rūkyta lašišos filė | |
100 gramų | jogurtas | |
Žirnelių kremui: | ||
100 gramų | varškė | |
200 gramų | žirneliai | |
100 gramų | grietinėlės, 35% | |
šiek tiek | druska | |
50 gramų | sviestas | |
Blyneliams: | ||
100 gramų | pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | miltai | |
1 vienetas | ciberžolė |
Kremo gamyba: grietinėlėje lėtai troškinami žirneliai 10 min., po to dedamas sviestas ir viskas gerai sutrinama trintuve.
Krapų aliejais gaminimas: krapai nuplikomi verdančiu vandeniu, užpilami aliejumi, actu, pagardinama druska bei pipirais. Trintuvu viskas labai gerai sutrinama.
Ant lietinio blyno tepamas varškės kremas, ant jo dedama lašiša ir susukama cilindro forma. Po to tvirtai įsukama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 2-3 val. Suktinukas supjaustomi griežinėliais ir sudedamas ant žirnelių kremo, šalia pilamas jogurtas ir pašlakstoma krapų aliejumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
-
Užkandis su silke stiklinėje
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
-
Sumuštiniai su lašiša
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Virtas vyniotinis
-
Skrebučiai su užtepėle
-
Užtepėlė su krabais
-
Velykinis užkandis
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Skanūs sumuštiniai
-
Įdaryta paprika
-
Antiena drebučiuose (šaltiena)
-
Šokoladinės braškės
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Galva
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Farširuota lydeka
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
ZIGMO šaltai rūkyta lašišos filė,
400 gramų -
Jogurtas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
100 gramų -
Žirneliai,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 gramų - Druska
-
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
100 gramų -
Ciberžolė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Blynelių gaminimas: kiaušiniai išsukami, pilamas pienas, po truputį sudedami miltai ir ciberžolė. Viskas gerai išmaišoma. Keptuvėje išlydomas sviestas ir iškepami lietiniai blynai. Iškeptus blynelius reikia atvėsinti.
Kremo gamyba: grietinėlėje lėtai troškinami žirneliai 10 min., po to dedamas sviestas ir viskas gerai sutrinama trintuve.
Krapų aliejais gaminimas: krapai nuplikomi verdančiu vandeniu, užpilami aliejumi, actu, pagardinama druska bei pipirais. Trintuvu viskas labai gerai sutrinama.
Ant lietinio blyno tepamas varškės kremas, ant jo dedama lašiša ir susukama cilindro forma. Po to tvirtai įsukama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 2-3 val. Suktinukas supjaustomi griežinėliais ir sudedamas ant žirnelių kremo, šalia pilamas jogurtas ir pašlakstoma krapų aliejumi.