
Armėniški arba mini mantai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 mililitrų | sultinys | |
Tešlai: | ||
300 gramų | miltai | |
200 mililitrų | vanduo (šalto) | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Įdarui: | ||
300 gramų | jautienos faršas | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 pundelis | krapai | |
1 pundelis | kalendra | |
1 pundelis | petražolės | |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.
3.
Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.
4.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepsniai su ananasais
-
Sultingas šnicelis
-
Šašlykas pomidorų sultyse
-
Keptas, įdarytas paršelis
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Tortilijos
-
Italijos kukuliai
-
Pikantiški veršienos kepsniai
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Įdaryta cukinija
-
Keptas kumpis
-
Kepsniai su sūriu
-
Steikai
-
Kiaulienos kotletai
-
Gruziškas jautienos šašlykas
-
Sultingi šašlykai
-
Šašlykai su majonezu
-
Bokšteliai iš mėsos
-
Virta šerniena
-
Šventinškai paruošta sprandinė
Armėniški arba mini mantai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sultinys,
600 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
300 gramų -
Vanduo, šalto,
200 mililitrų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jautienos faršas,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Krapai,
1 pundelis -
Kalendra,
1 pundelis -
Petražolės,
1 pundelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Onė
Gaminimo eiga:
Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.
Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...