400 gramų | burokėliai (virti) |
1 vienetas | svogūnai (laiškai, ryšuliukas) |
1 vienetas | krapai (ryšuliukas) |
šiek tiek | agurkų (švieži, vidutiniai, 2-3) |
140 gramų | špinatai (švieži lapai) |
1.5 litro | rūgpienis (nenugriebtas arba kefyras (Lietuvoje) ar buttermilk (JAV)) |
šiek tiek | druska |
Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai ir krapai, agurkai supjaustomi 'brunoise' (kubeliai smulkesni už pranc.bulvytes), špinatai supjautomi 'chiffonade' (susukama į ritinėlį ir pjaunama griežinėliais). Burokėlius (greitumui naudoju virtus vandeny su druska konservuotus), jei smulkinti griežinėliais - pjaustau 'julienne' (kaip degtukai), o jei nesmulkinti - sutarkuoju burokine tarka.
Daržovių supjaustymas turi ypatingą reikšmę maisto tekstūrai ir skoniui, ir tai skiria maistą nuo pašarų.
Užbarstoma druskos, supilamas rūgpienis, gerai išmaišoma ir atšaldoma šaldytuve (jei rūgpienis nebuvo atšaldytas).
Skaniausia, kai patiekiama su karštomis bulvėmis ir lėkštėn įpiltus šaltibarščius apibarsčius šviežiais smulkintais krapais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 210
Viso riebalų - 8 g
Cholesterolio - 35 mg
Maistinės ląstelienos (ML) - 5 g
Cukrų - 18 g
Angliavandenių (AV) - 16 g
Proteinų - 8 g
Na - 655 mg
Fe - 15% dienos normos (DN)
Ca - 38% DN
Vit A - 170% DN
Vit C - 44% DN
Vit D -25% DN
Į sveikata ir skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vasariška sriuba
- Ankstyvieji šaltibarščiai su obuolių sultimis
- Kaimiški šaltibarščiai su silke
- Margaritos šaltibarščiai
- Saldi sriuba su razinomis
- Vasariški šaltibarščiai
- Šalta rūgštynių sriuba
- Vengriška šaltsriubė
- Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
- Šaltibarščiai
- Gaivūs šaltibarščiai
- Vaisių sriuba
- Šaltibarščiai
- Šalta daržovių sriubytė
- Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
- Šalta bulvių sriuba
- Aguonpienis su kūčiukais
- Vengriška šalta sriuba
- Šalta šviežių agurkų sriuba
- Bananų sulčių sriuba
Arvydo šaltibarščiai
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, virti,
400 gramų -
Svogūnai, laiškai, ryšuliukas,
1 vienetas -
Krapai, ryšuliukas,
1 vienetas - Agurkai, švieži, vidutiniai, 2-3
-
Špinatai, švieži lapai,
140 gramų -
Rūgpienis, nenugriebtas arba kefyras (Lietuvoje) ar buttermilk (JAV),
1.5 litro - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ingredientų kiekis šešioms porcijoms. Gaminimo trukmė 20-25 min.
Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai ir krapai, agurkai supjaustomi 'brunoise' (kubeliai smulkesni už pranc.bulvytes), špinatai supjautomi 'chiffonade' (susukama į ritinėlį ir pjaunama griežinėliais). Burokėlius (greitumui naudoju virtus vandeny su druska konservuotus), jei smulkinti griežinėliais - pjaustau 'julienne' (kaip degtukai), o jei nesmulkinti - sutarkuoju burokine tarka.
Daržovių supjaustymas turi ypatingą reikšmę maisto tekstūrai ir skoniui, ir tai skiria maistą nuo pašarų.
Užbarstoma druskos, supilamas rūgpienis, gerai išmaišoma ir atšaldoma šaldytuve (jei rūgpienis nebuvo atšaldytas).
Skaniausia, kai patiekiama su karštomis bulvėmis ir lėkštėn įpiltus šaltibarščius apibarsčius šviežiais smulkintais krapais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 210
Viso riebalų - 8 g
Cholesterolio - 35 mg
Maistinės ląstelienos (ML) - 5 g
Cukrų - 18 g
Angliavandenių (AV) - 16 g
Proteinų - 8 g
Na - 655 mg
Fe - 15% dienos normos (DN)
Ca - 38% DN
Vit A - 170% DN
Vit C - 44% DN
Vit D -25% DN
Į sveikata ir skanaus!