
400 gramų | burokėliai (virti) |
1 vienetas | svogūnai (laiškai, ryšuliukas) |
1 vienetas | krapai (ryšuliukas) |
šiek tiek | agurkų (švieži, vidutiniai, 2-3) |
140 gramų | špinatai (švieži lapai) |
1.5 litro | rūgpienis (nenugriebtas arba kefyras (Lietuvoje) ar buttermilk (JAV)) |
šiek tiek | druska |
Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai ir krapai, agurkai supjaustomi 'brunoise' (kubeliai smulkesni už pranc.bulvytes), špinatai supjautomi 'chiffonade' (susukama į ritinėlį ir pjaunama griežinėliais). Burokėlius (greitumui naudoju virtus vandeny su druska konservuotus), jei smulkinti griežinėliais - pjaustau 'julienne' (kaip degtukai), o jei nesmulkinti - sutarkuoju burokine tarka.
Daržovių supjaustymas turi ypatingą reikšmę maisto tekstūrai ir skoniui, ir tai skiria maistą nuo pašarų.
Užbarstoma druskos, supilamas rūgpienis, gerai išmaišoma ir atšaldoma šaldytuve (jei rūgpienis nebuvo atšaldytas).
Skaniausia, kai patiekiama su karštomis bulvėmis ir lėkštėn įpiltus šaltibarščius apibarsčius šviežiais smulkintais krapais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 210
Viso riebalų - 8 g
Cholesterolio - 35 mg
Maistinės ląstelienos (ML) - 5 g
Cukrų - 18 g
Angliavandenių (AV) - 16 g
Proteinų - 8 g
Na - 655 mg
Fe - 15% dienos normos (DN)
Ca - 38% DN
Vit A - 170% DN
Vit C - 44% DN
Vit D -25% DN
Į sveikata ir skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėlynių sriuba
-
Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
-
Šalta pomidorų sriuba
-
Vengriška šaltsriubė
-
Lietuviški šaltibarščiai
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Mėlynių sriuba
-
Arbūzinė sriuba
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Vasariški šaltibarščiai
-
Silkinė (nors beveik šilkinė) šaltsriubė
-
Margaritos šaltibarščiai
-
Vaisinė sriuba su želiniais grietinės kukulaičiais
-
Gaivūs šaltibarščiai
-
Bananų sulčių sriuba
-
Vasariška sriuba
-
Šalta daržovių sriubytė
-
Šalta sriuba
-
Aguonpienis
-
Vaisių sriuba
Arvydo šaltibarščiai

- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, virti,
400 gramų -
Svogūnai, laiškai, ryšuliukas,
1 vienetas -
Krapai, ryšuliukas,
1 vienetas - Agurkai, švieži, vidutiniai, 2-3
-
Špinatai, švieži lapai,
140 gramų -
Rūgpienis, nenugriebtas arba kefyras (Lietuvoje) ar buttermilk (JAV),
1.5 litro - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ingredientų kiekis šešioms porcijoms. Gaminimo trukmė 20-25 min.
Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai ir krapai, agurkai supjaustomi 'brunoise' (kubeliai smulkesni už pranc.bulvytes), špinatai supjautomi 'chiffonade' (susukama į ritinėlį ir pjaunama griežinėliais). Burokėlius (greitumui naudoju virtus vandeny su druska konservuotus), jei smulkinti griežinėliais - pjaustau 'julienne' (kaip degtukai), o jei nesmulkinti - sutarkuoju burokine tarka.
Daržovių supjaustymas turi ypatingą reikšmę maisto tekstūrai ir skoniui, ir tai skiria maistą nuo pašarų.
Užbarstoma druskos, supilamas rūgpienis, gerai išmaišoma ir atšaldoma šaldytuve (jei rūgpienis nebuvo atšaldytas).
Skaniausia, kai patiekiama su karštomis bulvėmis ir lėkštėn įpiltus šaltibarščius apibarsčius šviežiais smulkintais krapais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 210
Viso riebalų - 8 g
Cholesterolio - 35 mg
Maistinės ląstelienos (ML) - 5 g
Cukrų - 18 g
Angliavandenių (AV) - 16 g
Proteinų - 8 g
Na - 655 mg
Fe - 15% dienos normos (DN)
Ca - 38% DN
Vit A - 170% DN
Vit C - 44% DN
Vit D -25% DN
Į sveikata ir skanaus!