Žemaitiški šaltibarščiai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 litro | burokėliai (marinuoti (ruošiu pati)) |
1 litras | kefyras (Šaltibarščių) |
1 vienetas | agurkų (nedidelis) |
5 vienetai | ridikėliai ( vidutiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
šiek tiek | vanduo |
5 vienetai | bulvių |
šiek tiek | žalumynų (smulkinti krapai, svogūno laišaki) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
2.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Vasariška sriuba
- Margaritos šaltibarščiai
- Netradiciniai šaltibarščiai su aguročiu
- Labai skani braškių sriuba
- Žemaitiški šaltibarščiai
- Obuolių ir erškėtuogių sriuba
- Šalta mėlynių sriuba
- Vengriška šaltsriubė
- Braškynė
- Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba
- Vasariški šaltibarščiai
- Šaltibarščiai
- Vengriška šalta sriuba
- Vyšnių sriuba
- Vaisių sriuba
- Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
- Saldi slyvų sriuba
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Pieniška sriuba su aguonomis
Žemaitiški šaltibarščiai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai, marinuoti (ruošiu pati),
0.5 litro -
Kefyras, Šaltibarščių,
1 litras -
Agurkai, nedidelis,
1 vienetas -
Ridikėliai, vidutiniai,
5 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Vanduo
-
Bulvės,
5 vienetai - Žalumynai, smulkinti krapai, svogūno laišaki
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)
Reklama:
Komentarai (2)
-
Tautgins
2019-06-05 18:37
Nelabai čia žemaitiški. Nebent ant kefyro pakelio parašyta, kad "žemaitiškų šaltibarščių". Žemaičiai naudoja rūgpienį arba pasukas, nededa ridikėlių, nepila vandens, - užtenka burokų sunkos.
O ir šioje gaminimo instrukcijoje nesimato burokėlių...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...