
Žemaitiški šaltibarščiai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 litro | burokėliai (marinuoti (ruošiu pati)) |
1 litras | kefyras (Šaltibarščių) |
1 vienetas | agurkų (nedidelis) |
5 vienetai | ridikėliai ( vidutiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
šiek tiek | vanduo |
5 vienetai | bulvių |
šiek tiek | žalumynų (smulkinti krapai, svogūno laišaki) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
2.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šaltibarščiai
-
Vyšnių sriuba
-
Ankstyvieji šaltibarščiai su obuolių sultimis
-
Agurkų šaltsriubė
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Šalta obuolių sriuba
-
Mėlynių sriuba
-
Saldi sriuba
-
Garšvos šaltibarščiai
-
Saldi obuolių sriuba
-
Šalta pomidorų sriuba su skrebučiais
-
Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
-
Lietuviški šaltibarščiai
-
Šalta daržovių sriuba
-
Gaspačas
-
Šalta šviežių agurkų sriuba
-
Šalta mėlynių sriuba
-
Silkinė (nors beveik šilkinė) šaltsriubė
-
Šaltibarščiai
-
Šalta rūgštynių sriuba
Žemaitiški šaltibarščiai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai, marinuoti (ruošiu pati),
0.5 litro -
Kefyras, Šaltibarščių,
1 litras -
Agurkai, nedidelis,
1 vienetas -
Ridikėliai, vidutiniai,
5 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Vanduo
-
Bulvės,
5 vienetai - Žalumynai, smulkinti krapai, svogūno laišaki
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)
Reklama:
Komentarai (2)
-
Tautgins
2019-06-05 18:37
Nelabai čia žemaitiški. Nebent ant kefyro pakelio parašyta, kad "žemaitiškų šaltibarščių". Žemaičiai naudoja rūgpienį arba pasukas, nededa ridikėlių, nepila vandens, - užtenka burokų sunkos.
O ir šioje gaminimo instrukcijoje nesimato burokėlių...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...