
50 gramų | svogūnai |
1.5 litro | kefyras |
2 vienetai | agurkų |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) |
10 vienetų | ridikėliai |
100 gramų | rūgštynės |
1 vienetas | burokėliai |
1 stiklinė | grietinė |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | druska |
Burokėlį išvirti atskirai, nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Dubenyje išplakti rūgštų pieną ir grietinę, supilti ataušintas rūgštynes kartu su nuoviru, supjaustytus burokėlius ir kitus susmulkintus komponentus. Pasūdyti ir 1 val. palaikyti šaltoje vietoje. Patiekiant sudėti kiaušinius, supjaustytus į 8 dalis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vengriška šaltsriubė
-
Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
-
Vyšnių sriuba
-
Aguonpienis su kūčiukais
-
Gaspačas
-
Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
-
Lauros šaltibarščiai
-
Vasariški šaltibarščiai
-
Duoninė sriuba su slyvomis
-
Ukrainietiški šaltibarščiai "Okroshka"
-
Netradiciniai šaltibarščiai su aguročiu
-
Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
-
Šaldžiasriubė
-
Šalta obuolių sriuba
-
Vasariška sriuba
-
Obuolių sriuba su grietinėle
-
Šalta daržovių sriubytė
-
Šalta sriuba
-
Bananų sulčių sriuba
-
Lietuviški šaltibarščiai
Rūgštynių šaltibarščiai

- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
50 gramų -
Kefyras,
1.5 litro -
Agurkai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai -
Ridikėliai,
10 vienetų -
Rūgštynės,
100 gramų -
Burokėliai,
1 vienetas -
Grietinė,
1 stiklinė - Krapai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rūgštynes nuplauti, pašalinti stiebelius, supjaustyti ir apvirti stiklinėje vandens.
Burokėlį išvirti atskirai, nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Dubenyje išplakti rūgštų pieną ir grietinę, supilti ataušintas rūgštynes kartu su nuoviru, supjaustytus burokėlius ir kitus susmulkintus komponentus. Pasūdyti ir 1 val. palaikyti šaltoje vietoje. Patiekiant sudėti kiaušinius, supjaustytus į 8 dalis.
Komentarai (10)
-
Vika
2016-09-12 09:52
Pamirsau pamineti agurkus,butinai dedu.
-
Vika
2016-09-12 09:49
Pirma karta girdziu,kad i salta rugstyniu sriuba dedama ridikeliu. As isverdu rugstynes,atvesinu,pilu i rugstyniu virala saltibarsciu kefyra,dedu virtu kiausiniu,krapu,svogunu laisku,na,ir zinoma,druskos. Viskas! Nei ridikeliu,nei burokeliu. Kai gaminu saltibarscius,dedu virtus burokelius,del to ir vadinasi saltibarsciai. Reiks pabandyti su tais burokeliais,tik zinoma, jokiu ridikeliu.
-
kAROLINA
2015-07-11 18:28
NORIU PAKLAUSTI AR JIUM SKANI VASARIŠKA SRIUBA SU JUODAIS SERBENTAIS.
-
Cafe
2015-05-31 17:23
Kodel sio recepto autore iskraipo tikraji jo pavadinima ir vadina saltibarsciais? Tai ne saltibarsciai, tai nacionaline baltarusiu saltoji sriuba pavadinimu "cholodnik". Prasau neiskraipyti faktu ir neklaidinti zmoniu.
-
vycka
2009-07-22 17:38
:bloga: %-)
ar tai tikrai skanu :-p