
Citrininiai sausainiai
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
325 gramai | miltai |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
1 vienetas | citrinos (žievė, tarkuota) |
150 gramų | sviestas (minkštas) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė (riebi) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą išsukam su druska, cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, grietinę bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val.
2.
Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam norimas formeles, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tai darykite labai kruopščiai, nes tešla labai trapi.
3.
Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
4.
Apibarstome cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguoniniai sausainėliai
-
Naminiai riestainiukai
-
Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
-
Sviestiniai sausainiai su levandomis
-
Sezamo sausainiai
-
Sausainiukai-pumpačiukai
-
Apelsininiai sausainiukai
-
Sausainiai su muskato riešutu
-
Žagarėliai “Gėlytės”
-
Sausainiai "Sveikuoliukai"
-
Morenginiai sausainiai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Sviestiniai sausainiai
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
-
Skanios širdelės
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Šventiniai sausainiai
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
Citrininiai sausainiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
325 gramai -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
-
Citrinos, žievė, tarkuota,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
150 gramų -
Grietinė, riebi,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukam su druska, cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, grietinę bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val.
Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam norimas formeles, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tai darykite labai kruopščiai, nes tešla labai trapi.
Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
Apibarstome cukraus pudra.
Reklama:
Komentarai (4)
-
2016-01-09 17:09
niekas neišeina
-
Kepeja
2015-11-02 15:32
O kur grietine
-
vidurdienis
2014-09-16 13:43
imam siuos
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...