Gaminimas:
Į miltus įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą. Sviesto drožles greitai išmaišyti su miltais, kad nesuliptų. Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas sumikštėtų. Maišant peiliu pilti grietinę. Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, kočioti 3 mm. storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus. Daryti norimos formos sausainėlius ir kepti 240 laipsnių temperaturoj, kol gražiai pagels.
P.S. Kepant šiuos sausenėlius nepatartina atidarinėti orkaitės.
Desertinis sausainis Aukselis
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 250 gramų | sviestas |
| 1 litras | grietinė |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 150 gramų | cukrus (apibarstymui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrinukai
-
Juostelės su džemu
-
Sausainukai "Sraigės"
-
Sausainiai macarons
-
Kokosiniai sausainiai su šokoladu
-
Sausainiai
-
Migdoliniai sausainiai
-
Morkų sausainiai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Rudeniniai grybukai
-
Sausainiai su migdolais
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Trapieji spelta sausainiukai
-
Kalėdiniai grybukai
-
Smėlinukai
-
Sausainiai
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Sviestiniai sausainiai
-
Songoko sausainiai
-
Gardūs kokosiniai sausainiukai
Desertinis sausainis Aukselis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Grietinė,
1 litras -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus, apibarstymui,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gaminimas:
Į miltus įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą. Sviesto drožles greitai išmaišyti su miltais, kad nesuliptų. Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas sumikštėtų. Maišant peiliu pilti grietinę. Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, kočioti 3 mm. storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus. Daryti norimos formos sausainėlius ir kepti 240 laipsnių temperaturoj, kol gražiai pagels.
P.S. Kepant šiuos sausenėlius nepatartina atidarinėti orkaitės.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
