115 gramų | sviesto skonio „rama maestro“ |
100 gramų | cukrus |
100 gramų | cukrus (rudasis) |
1 vienetas | kiaušiniai (didelis, kambario temperatūros) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (esencija) |
125 gramai | miltai |
140 gramų | kakava (nesaldi) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo soda |
1 žiupsnelis | druska |
30 mililitrų | pienas |
225 gramai | šokoladas (baltas) |
Maišydami ranka supilkite pieną, įmaišykite baltojo šokolado gabaliukus. Gausite labai tirštą ir lipnią tešlą. Uždengtą tešlą palaikykite šaldytuve mažiausiai nuo 2 iki 36 valandų. Atvėsinti (būtina).
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Amerikietiški sausainiai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Sausainiai „Cappuccino“
- Persikiniai sausainiai su kokosu
- Meduolis su razinomis
- Desertinis sausainis Aukselis
- Kokosiniai sausainiai
- Paprastuoliai sausainukai
- Kalėdiniai grybukai
- Švilpukai
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Biskočiai
- Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
- Kalėdiniai sausainiai
- Žiedeliai
- Cinamoniniai sausainiai
- Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
- Piršteliai su aguonomis
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sviesto skonio „Rama Maestro“,
115 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Cukrus, rudasis,
100 gramų -
Kiaušiniai, didelis, kambario temperatūros,
1 vienetas -
Vanilė, esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Miltai,
125 gramai -
Kakava, nesaldi,
140 gramų -
Kepimo soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pienas,
30 mililitrų -
Šokoladas, baltas,
225 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukite sviesto skonio "Rama Maestro" maždaug 20 sekundžių kol taps kreminis. Maišydami masę maišytuvu vidutiniu greičiu įdėkite cukraus. Išsukite masę, kol ji taps lengva ir puri. Įplakite kiaušinius, įdėkite vanilės.
Į atskirą vidutinio dydžio indą įsijokite miltus, nesaldintą kakavą, kepimo miltelius ir druską. Lėtai veikiančiu maišytuvu sumaišykite šį mišinį su kremine mase. Tešla bus labai tiršta.
Maišydami ranka supilkite pieną, įmaišykite baltojo šokolado gabaliukus. Gausite labai tirštą ir lipnią tešlą. Uždengtą tešlą palaikykite šaldytuve mažiausiai nuo 2 iki 36 valandų. Atvėsinti (būtina).Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Ant dviejų didelių kepimo skardų patieskite kepimo popierių.
Pakabinkite 2 valgomuosius šaukštus atvėsintos tešlos ir suformuokite rutuliuką. Padėkite ant kepimo skardos ir, jei norite, ant viršaus įspauskite dar kelis baltojo šokolado gabaliukus.
Kepkite orkaitėje 12 minučių. Sausainiai atrodys neiškepę ir labai minkšti. Jei sausainiai pernelyg iškilo, (švelniai) paspauskite juos. Leiskite atvėsti kepimo skardoje bent 5 minutes, o tada perdėkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Komentarai (6)
-
Mantas
2016-04-11 18:57
pfff... tingiu daryt, eisiu nusipirksiu :D
-
Agata ir Adriana
2016-04-11 18:53
Mes bandėme iškepti šiuos sausainius , ir mums visiškai nieko neišejo. Masė buvo skysta, lipo prie ranku. Darėme tradicine apvalia forma bet ji visiskai issisklaide. Sausainiai tarpusavyje susijunge ir atrode kaip pyragas. KAi isememe is orkaites vidus buvo visiskai neiskepe, pakepeme ilgiau, bet visiskai nieko nepasikeite. Tik isleidome pinigus veltui.Tad manome, kad šis receptas apgaule. Visiska apgaule !
-
skaiste
2014-05-03 20:05
turi buti labai skanu:-)