
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
125 gramai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymai) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymai) |
150 gramų | cukraus pudra |
100 gramų | cukrus |
165 gramai | medus (arba melasa) |
1.5 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Iškočiokite tešlą iki plono blyno ir išpjaustykite įvairiausių formų sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Pašaukite sausainius maždaug 12 minučių.
Kai sausainiai iškeps ir atvės, dekoruokite cukraus glaistu.
Cukraus glaistas - tai cukraus pudra išplakta su kiaušinio baltymu. Pirmiausiai išplakite kiaušinio baltymą iki putų. Tada suberkite cukraus pudrą ir vėl išplakite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arbatiniai sausainiai
-
Žiemos skanumynas
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Sūrinukai
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Sausučiai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Sausainiai
-
Sausainiai su saldainiukais vaikams
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Sausainukai su kokosų drožlėmis
-
Sausainiai "paršiukai"
-
Meduoliai
-
Sausainiai su cukraus glazūra
-
Saldžios juostelės
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Traškūs sausainiai
-
Naminiai riestainiukai
Imbieriniai Viktorijos sausainiai

- Paruošimo laikas:
-
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai, malti,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
125 gramai -
Kiaušiniai, baltymai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai, baltymai,
1 vienetas -
Cukraus pudra,
150 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Medus, arba melasa,
165 gramai -
Imbieras, maltas,
1.5 arbatinio šaukštelio - Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Su mikseriu išplakite ištirpintą sviestą su cukrumi, medumi, imbieru ir kiaušiniu. Įmaišykite prieskonius, nugesintą sodą ir miltus. Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuvo kameroje apie pusę valandos.
Iškočiokite tešlą iki plono blyno ir išpjaustykite įvairiausių formų sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Pašaukite sausainius maždaug 12 minučių.
Kai sausainiai iškeps ir atvės, dekoruokite cukraus glaistu.
Cukraus glaistas - tai cukraus pudra išplakta su kiaušinio baltymu. Pirmiausiai išplakite kiaušinio baltymą iki putų. Tada suberkite cukraus pudrą ir vėl išplakite.
Komentarai (6)
-
Viktorija
2017-02-10 01:33
Na savo vardo sausainiukus,turiu išmokti kepti,ačiū
-
Sandra
2016-03-01 22:19
Darėme ir labai skaniai gavosi :)
-
karolina
2013-12-22 14:11
Labai skanus ausainiai:-)
-
karolina
2013-12-22 12:43
Labai skanus ausainiai:-)
-
vilma
2011-12-23 20:40
manau, kad turetu but skanu :-)CT