![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
150 mililitrų | vanduo (želatinai ištirpinti) |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
100 mililitrų | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
400 mililitrų | cukrus |
100 ml kokoso drožlių sumaišytų su 1 valgomu šaukštu kakavos.
1. Užpilk želatiną šaltu vandeniu ir leisk pastovėti 5 min. Ištirpink želatiną ant silpnos ugnies pastoviai maišant (neperkaitinti).
2. Supilk likusius ingredientus į gilesni indą ir gerai išmaišyk mikseriu.
3. Praaušusią želatiną pilk į indą su sumaišytais likusiais ingredientais labai plona srovele (kartais net sustojant), pastoviai plakant mikseriu. Plakti mikseriu mišinį iki standžių putų. Tai gali užtrukti iki 20-30 min.
4. Sumaišyk kokoso drožles su kakava ir viena puse šio mišinio pabarstyk formelę (20x30cm).
4. Sukrėsk standžiai išplaktą masę i formelę, palygink paviršių ir užbarstyk ant viršaus likusią kokosų ir kakavos mišinio dalį.
5. Padėk i šaldytuva kad sustengtų (mažiausiai 3-4 val). Vėliau pjaustyk norimo dydžio kvadratukais.
P.S. Želatina yra naudojama ta, kuri yra milteliais, ne granulėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kaimiški ledai
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Degtinės ledai
-
Varškės kremas su apelsinais
-
Citrinų šerbetas
-
Želė "Trispalvė"
-
Pyragėliai su kremu
-
Skanus želė ir šokolado desertas
-
Aronijų ir obuolių želė
-
Sveikas vaisių desertas
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
-
Tortas su uogienės padažu
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Manekenes ledai
-
Jogurtinių ledų tortukas
-
Migdolų nuga
-
Gervuogių musas
-
Biskvitinis vaisinis tortas
-
Kukurūzų dribsnių lizdeliai
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, želatinai ištirpinti,
150 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukraus pudra,
100 mililitrų -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
400 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Apibarstymui:
100 ml kokoso drožlių sumaišytų su 1 valgomu šaukštu kakavos.
1. Užpilk želatiną šaltu vandeniu ir leisk pastovėti 5 min. Ištirpink želatiną ant silpnos ugnies pastoviai maišant (neperkaitinti).
2. Supilk likusius ingredientus į gilesni indą ir gerai išmaišyk mikseriu.
3. Praaušusią želatiną pilk į indą su sumaišytais likusiais ingredientais labai plona srovele (kartais net sustojant), pastoviai plakant mikseriu. Plakti mikseriu mišinį iki standžių putų. Tai gali užtrukti iki 20-30 min.
4. Sumaišyk kokoso drožles su kakava ir viena puse šio mišinio pabarstyk formelę (20x30cm).
4. Sukrėsk standžiai išplaktą masę i formelę, palygink paviršių ir užbarstyk ant viršaus likusią kokosų ir kakavos mišinio dalį.
5. Padėk i šaldytuva kad sustengtų (mažiausiai 3-4 val). Vėliau pjaustyk norimo dydžio kvadratukais.
P.S. Želatina yra naudojama ta, kuri yra milteliais, ne granulėmis.