
400 gramų | salierai (stiebų) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
50 gramų | šaltai rūkytos šoninės |
2 skiltelės | česnakas (didelių) |
0.5 arbatinio šaukštelio | džiovintų petražolių |
2 žiupsneliai | baltieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Brokolių trinta sriuba
-
Cukinijų sriuba su kariu
-
Pomidorų sriuba su cukinija
-
Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
-
Saldi agrastų sriuba
-
Porų trinta sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
-
Sriuba su konservuotais žirneliais
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Trinta svogūnų sriuba
-
Brokolių sriuba
-
Trinta moliūgų sriuba su pievagrybiais ir sūriu
-
Alaus sriuba
-
Moliūgo kisielius
-
Pertrinta pievagrybių sriuba
-
Pertrinta burokėlių sriuba
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Šalta ispaniška sriuba
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
Kreminė salierų sriuba

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Salierai, stiebų,
400 gramų -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Šaltai rūkyta šoninė,
50 gramų -
Česnakas, didelių,
2 skiltelės -
Džiovintos petražolės,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Baltieji pipirai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.
Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.
Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.
Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus! Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu. Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.