200 gramų | miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
500 gramų | mėsa (malta) |
1 valgomasis šaukštas | prieskoninės žolelės |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 kilogramas | bulvių |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% (36%) |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Kepame 180 °C temp. apie 10 - 15 min.
Vėl dedame kepti apie 5-10min.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apkepta virta karka
- Stirnienos vyniotiniai
- Kiaulienos šašlykas
- Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
- Jautienos maltinukai
- Mėsos pynutės
- Kiaulienos kukuliai tešloje
- Ekspress šašlykai
- Triušienos kukuliai
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Kalakutienos maltiniai
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Mėsos pyragas
- Armėniški arba mini mantai
- Kepsnys romantiškam vakarui
- Kepti inkstai
- Kepsneliai su kiauliena
- Šašlykai iškylai
- Veršienos pjausniai
- Paprikų laiveliai
Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Miltai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Mėsa, malta,
500 gramų -
Prieskoninės žolelės,
1 valgomasis šaukštas -
Morkos,
2 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 kilogramas -
Grietinėlė, 35%, 36%,
100 mililitrų -
Sviestas,
50 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius (2vnt) plakame su druska ir pipirais, tada palaipsniui dedame miltų kol gaunasi vientisa, prie rankų nelimpanti tešla. Dedame į maišiuką ir paliekame šaltai bent 30min.
Morkas pasiruošiame, sutarkuojame, pakepiname. Faršą sumaišome su prieskoniais ir žolelėmis. Dedame kepti kartu su morkomis. Dažnai maišydami iškepame. Mušame kiaušinį, vėl iškepame dažnai maišydami. Nukaičiame.
Išimame tešlą, iškočiojame iki 1.5-2 mm storio. Metalinėmis keksiukų formelėmis išspaudome visą tešlą, gautus apskritimus įklojame į tas pačias formele, pateptas aliejumi, prispaudžiame kraštus, dugną subadome.
Kepame 180 °C temp. apie 10 - 15 min.Į iškeptus krepšiukus dedame įdaro.
Vėl dedame kepti apie 5-10min.Iš sviesto, grietinės ir miltų (2v.š) sumaišome baltą padažą. Jo užpilame ant krepšiukų po šaukštą likus 2-3min. kepmo.
Išverdame bulves, sutriname su grietinėle ir prieskoniais.
Patiekdami papuošiam mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.