500 gramų | lazanija ((lakštai)) |
300 gramų | sūris |
500 gramų | mėsa (malta) |
3 galvos | svogūnai |
3 skiltelės | česnakas |
7 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
150 mililitrų | vynas (baltas) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
700 mililitrų | pienas |
šiek tiek | prieskoniai (žolelės ) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | muskatas |
Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite.
Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvų pirštelių apkepas
- Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
- Lazanija su Bolonijos padažu
- Lazanija su moliūgais
- Makaronai su daržovėmis
- Makaronų apkepas su kalakutiena
- Lazaninis makaronų apkepas
- Makaronai su maskarponės ir fetos sūriu
- Įdaryti makaronai "Cannelloni"
- Cannelloni makaronai su mėsa
- Makaronų ir sūrio apkepas
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Paprastoji lazanija
- Makaronų vamzdelių apkepas
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Lazanija su sūriu ir kiauliena
- Mano užkepėlė
- Kopūstų lapų apkepas su mėsa
- Makaronų su dešra apkepas
- Makaronų apkepas
Lazanija su jautiena
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Lazanija, (lakštai),
500 gramų -
Sūris,
300 gramų -
Mėsa, malta,
500 gramų -
Svogūnai,
3 galvos -
Česnakas,
3 skiltelės -
Pomidorų padažas,
7 valgomieji šaukštai -
Vynas, baltas,
150 mililitrų -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
700 mililitrų - Prieskoniai, žolelės
- Druska
- Pipirai
-
Muskatas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite.
Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite.Stiklinėje sumaišykite 150 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą. Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.
Kitoje keptuvėje paruoškite bešamelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, pamažu supilkite pieną, maišydama kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu.
Lazaniją kepkite stikliniame arba keraminiame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus – sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo. Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano.
Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min. Skanaus.