1 kilogramas | vanilinių ledų |
1 stiklinė | saldainiai (laužyti) |
400 | šokoladinių ledų (sumaišytų su šokolado plytelėmis) |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
20 vienetų | sausainiai (trupinti) |
1 stiklinė | šokoladas (tirpintas) |
3 valgomieji šaukštai | karamelė |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananų šerbetas
- Grietinėlės ledai su vanile
- Gervuogių ir miško uogų ledai
- Ledai su braškėmis
- Ledai su uogomis
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Naminiai ledai
- Manekenes ledai
- Kokteilis su datulėmis
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
- Šokoladiniai ledai
- Degtinės ledai
- Kaimiški ledai
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Paprasti naminiai ledai
- Ledai su migdolais
- Jogurto ledai
- Mėlynių ledai
- Kisielinis desertas
Ledų tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vaniliniai ledai,
1 kilogramas -
Saldainiai, laužyti,
1 stiklinė -
Šokoladiniai ledai, sumaišytų su šokolado plytelėmis,
400 -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Sausainiai, trupinti,
20 vienetų -
Šokoladas, tirpintas,
1 stiklinė -
Karamelė,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ledus palikti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Apvalią formą ar puodą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruošto indo dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį.
Dėti šokoladinių ledų (sumaišytų su šokolado plytelėmis) sluoksnį, gerai suslėgti, aplieti tirpintu šokoladu, išlyginti sluoksnį ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada dėti sluoksnį vanilinių ledų ir paslėgti, padėti vėl į šaldiklį. Vėl dėti šokoladinių ledų, paslėgti, aplieti šokoladu ir vėl dėti į kamerą. Išėmus, dėti paskutinį vanilinių ledų sluoksnį ir padėti 2 - 3 vanaldoms į šaldiklį.
Išimti tortą, palaikyti jį 10 - 15 minučių kambario temperatūroje. Tada skleisti sluoksnį sutrupintų saldainių, išlyginti paviršių, lieti karamelės ir šokolado, vėl padėti tortą į šaldiklį kelioms valandoms sustingti.
Skanaus!