
1 arbatinis šaukštelis | grybai (džiovinti) |
150 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | prieskoniai (Vegeta) |
šiek tiek | bulvių (4-5) |
1 vienetas | morkos (didelė) |
1 vienetas | pupelės (konservuotos, indelis) |
šiek tiek | krapai (džiovinti) |
Bulves ir morką išverdame, nulupame ir supjaustome kubeliais, grybus pamirkome vandenyje.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame pjaustytas daržoves pupeles, grybus, pabarstome Vegeta, krapais ir 5 min pakepiname.
Šoninę supjaustome ir pakepiname, baigiant sudedame pjaustytą svogūną ir kai apkepa, sumaišome su daržovėmis.
Dėti įdaro ant lietinio blyno vidurio, padaryti ryšulėlius ir surišti juostele ar gražiai persmeigti mediniu pagaliuku. Dėti į sviestu pateptą kepimo indą, palaistyti tirpintu sviestu ir kepti apie 170 laipsnių orkaitėje 10 - 15 minučių.
Padažui:
1 indelis grietinės
1 skiltelė česnako
Česnako skiltelę išspausti ar smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su grietine.
Ryšulėliai patiekiami kartu su paruošta grietine.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kopūstų apkepas
-
Įdaryti griežčiai
-
Balandėliai su daržovių įdaru
-
Džiovintų grybų kotletai
-
Japoniški baklažanai
-
Karštos grilio salotos
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Troškinti agurkai su įdaru
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
-
Įdaryti rauginti agurkai
-
Grikiais ir daržovėmis įdarytos paprikos
-
Įdaryti svogūnai
-
Krevetėmis įdaryti pomidorai
-
Agurkų ir cukinijos apkepas
-
Burokėlių blynai su varške
-
Slovakiški baklažanai
-
Sotusis guliašas
-
Kopūstų tortas
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis

- Paruošimo laikas:
-
Grybai, džiovinti,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Prieskoniai, Vegeta
- Bulvės, 4-5
-
Morkos, didelė,
1 vienetas -
Pupelės, konservuotos, indelis,
1 vienetas - Krapai, džiovinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės 8 - 9 lietinių blynų.
Bulves ir morką išverdame, nulupame ir supjaustome kubeliais, grybus pamirkome vandenyje.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame pjaustytas daržoves pupeles, grybus, pabarstome Vegeta, krapais ir 5 min pakepiname.
Šoninę supjaustome ir pakepiname, baigiant sudedame pjaustytą svogūną ir kai apkepa, sumaišome su daržovėmis.
Dėti įdaro ant lietinio blyno vidurio, padaryti ryšulėlius ir surišti juostele ar gražiai persmeigti mediniu pagaliuku. Dėti į sviestu pateptą kepimo indą, palaistyti tirpintu sviestu ir kepti apie 170 laipsnių orkaitėje 10 - 15 minučių.
Padažui:
1 indelis grietinės
1 skiltelė česnako
Česnako skiltelę išspausti ar smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su grietine.
Ryšulėliai patiekiami kartu su paruošta grietine.
Skanaus.