
250 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
2 valgomieji šaukštai | kalendra (smulkinta) |
1 vienetas | paprika (supjaustytas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
475 mililitrai | vanduo |
Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 1/2 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešlą įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja.
Jei vienai dosai pilsite 4 šaukštus tešlos, gausite maždaug 15 dosų. Atta dosas patiekite su kokoso čatnių ar paprastu jogurtu, arba su abiem drauge.
Tešla ruošiama: 10 min.
Laikoma: 30 min. Viena dosa kepama: apie 5 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikos su įdaru
-
Feta įdarytos paprikos
-
Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
-
Apkepas „Vienas ir du“
-
Įdaryti pomidorai
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Orkaitėje keptos bulvės
-
Lietinių tortas
-
Cukinijų žiedeliai
-
Lengvai marinuotos daržovės keptos grilyje
-
Žiedinių kopūstų apkepas
-
Jautienos ir bulvių apkepas
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Kukurūzų burbuolės
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Čenachai
-
Kaliaropės su sviestu
-
Moliūgai vakarienei
-
Bulvių patiekalas
Kvietinių miltų blynai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai, rupūs,
250 gramų -
Kalendra, smulkinta,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika, supjaustytas,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
475 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus komponentus. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kad gautųsi vienalytė blynų tešla. Dubenį uždenkite audeklu ir palikite pastovėti mažiausiai pusvalandžiui.
Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 1/2 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešlą įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja.
Jei vienai dosai pilsite 4 šaukštus tešlos, gausite maždaug 15 dosų. Atta dosas patiekite su kokoso čatnių ar paprastu jogurtu, arba su abiem drauge.
Tešla ruošiama: 10 min.
Laikoma: 30 min. Viena dosa kepama: apie 5 min.