| 250 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
| 2 valgomieji šaukštai | kalendra (smulkinta) |
| 1 vienetas | paprika (supjaustytas) |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 475 mililitrai | vanduo |
Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 1/2 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešlą įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja.
Jei vienai dosai pilsite 4 šaukštus tešlos, gausite maždaug 15 dosų. Atta dosas patiekite su kokoso čatnių ar paprastu jogurtu, arba su abiem drauge.
Tešla ruošiama: 10 min.
Laikoma: 30 min. Viena dosa kepama: apie 5 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Morkos su pievagrybiais
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Svogūnų pyragas
-
Rudeninis laivelis
-
Įdarytos paprikos kitaip
-
Įdaryti griežčiai
-
Įdarytas moliūgas
-
Keptos bulvės su sūriu
-
Virtas smidras su kiaušiniais
-
Ryžių pudingas
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Slovakiški baklažanai
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Vegetariški balandėliai
-
Briuselinių kopūstų apkepas
-
Įdarytos paprikos
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Apkepas „La Graikija“
-
Kopūstų blynai
Kvietinių miltų blynai
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai, rupūs,
250 gramų -
Kalendra, smulkinta,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika, supjaustytas,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
475 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus komponentus. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kad gautųsi vienalytė blynų tešla. Dubenį uždenkite audeklu ir palikite pastovėti mažiausiai pusvalandžiui.
Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 1/2 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešlą įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja.
Jei vienai dosai pilsite 4 šaukštus tešlos, gausite maždaug 15 dosų. Atta dosas patiekite su kokoso čatnių ar paprastu jogurtu, arba su abiem drauge.
Tešla ruošiama: 10 min.
Laikoma: 30 min. Viena dosa kepama: apie 5 min.
