Kiauliena sumalama. Į ją įmušami kiaušiniai, sudedamas sviestas, sukapoti svogūnai, suberiama druska, pipirai, išmirkytas piene ir nuspaustas batonas. Išminkoma. Daromi ovalūs gumulėliai, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Vėliau dedami į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 25 minutes. Patiekiame su padažu.
Padažui: jei džiovinti grybai, tai išmirkomi, išverdami, supjaustomi ir patroškinami su prieskoniais. Šiaip tinka ir pievagrybiai. Pridedama svieste pakepintų miltų ir supilama grietinė.
Maltiniai su grybų padažu
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | kiauliena |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | sviestas (padažui) |
| 50 gramų | batonas |
| 0.5 stiklinės | pienas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| 1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
| 4 valgomieji šaukštai | grietinė |
| 5 vienetai | grybai |
| 10 gramų | sviestas (padažui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Virtas rūkytas kumpis
-
Šašlykai vyno marinate
-
Klasikinis sprandinės šašlykas
-
Karališkas kepsnys
-
Sūrio ir kiaušinių vyniotinis
-
Mėsos apkepėlė
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Apkepas „La Graikija“
-
Maltinukai su sūriu
-
Kiškio kepsnys
-
Įdarytas faršo zuikis
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
-
Kebabas ant iešmo
-
Žiediniai kopūstai su kumpiu
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Keptas jautienos kumpis
-
Kiaulienos vyniotinis su granatais
-
Egzotiškas karbonadas
-
Netikras zuikis tešloje
Maltiniai su grybų padažu
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena,
800 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sviestas, padažui,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Batonas,
50 gramų -
Pienas,
0.5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai -
Grybai,
5 vienetai -
Sviestas, padažui,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiauliena sumalama. Į ją įmušami kiaušiniai, sudedamas sviestas, sukapoti svogūnai, suberiama druska, pipirai, išmirkytas piene ir nuspaustas batonas. Išminkoma. Daromi ovalūs gumulėliai, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Vėliau dedami į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 25 minutes. Patiekiame su padažu.
Padažui: jei džiovinti grybai, tai išmirkomi, išverdami, supjaustomi ir patroškinami su prieskoniais. Šiaip tinka ir pievagrybiai. Pridedama svieste pakepintų miltų ir supilama grietinė.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Vytis
2017-01-31 16:21
Na ka,kadangi esu vienas bet uzsimaniau guliaso :D ,sakau receptu paieskosiu.taip cia atsuduriau .O gavosi ,skaniai .Aisku kazkiek paimprovizavau ,bet pagrindu cia semiausi.skanaus ir jums ;)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
