Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI:
50 mililitrų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
1 vienetas | poras (stiebai) |
50 gramų | sviestas |
0.5 litro | pienas |
2 vienetai | bulvių |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
0.5 kilogramo | moliūgai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištų širdelių ir raugintų agurkų sriuba
- Vasariška sriuba
- Vištienos sriuba
- Leipcigo daržovių šiupininė
- Pieniška daržovių sriuba
- Šalta geltonų pomidorų sriuba
- Gardi moliūgų sriuba
- Prancūziška bulvių sriuba
- Ukrainietiški šaltibarščiai "Okroshka"
- Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Sriuba su perlinėm kruopom
- Skani špinatų sriuba
- Žirnių sriuba
- Sriuba su cukinija ir pomidorais
- Baravykų sriuba su cukinija
- Lašišos sriuba
- Pieniška daržovių sriuba
- Soti ir greita sriuba
- Trinta burokelių sriuba
Moliūgų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo,
50 mililitrų - Druska
-
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Poras, stiebai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Bulvės,
2 vienetai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Moliūgai,
0.5 kilogramo - Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
-
ilona
2011-11-28 21:08
manau turetu buti skanu rytoj darysiu nes gavau laaaabai dydeli moliuga %-) ... :-) :-)
-
Jurgita
2011-11-02 20:43
labai skani sriuba, tik vietoj poro dėjau morkas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...