Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)

Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI:
50 mililitrų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
1 vienetas | poras (stiebai) |
50 gramų | sviestas |
0.5 litro | pienas |
2 vienetai | bulvių |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
0.5 kilogramo | moliūgai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sriuba "Sveikata"
-
Arbūzinė sriuba
-
Trinta sriuba su salierais
-
Linos sriuba
-
Dilgėlių sriubytė
-
Paprikų ir bulvių sriuba
-
Grybų sriuba
-
Šamienė
-
Šalta pomidorų ir baziliko sriuba
-
Trinta brokolių ir žirnių sriuba
-
Meksikietiška sriuba
-
Šalta sriuba
-
Prancūziška bulvių sriuba
-
Prancūziška svognų sriuba
-
Mamos žirnių sriuba
-
Vištienos sriuba su grybais ir kopūstais
-
Burokėlių sriuba
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Pupelių sriuba su daržovėmis
-
Rumuniška sriuba
Moliūgų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo,
50 mililitrų - Druska
-
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Poras, stiebai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Bulvės,
2 vienetai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Moliūgai,
0.5 kilogramo - Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
-
ilona
2011-11-28 21:08
manau turetu buti skanu rytoj darysiu nes gavau laaaabai dydeli moliuga %-) ... :-) :-)
-
Jurgita
2011-11-02 20:43
labai skani sriuba, tik vietoj poro dėjau morkas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...