Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)

Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI:
50 mililitrų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
1 vienetas | poras (stiebai) |
50 gramų | sviestas |
0.5 litro | pienas |
2 vienetai | bulvių |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
0.5 kilogramo | moliūgai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldi sriuba su džiovintais obuolais
-
Moliūgų sriuba
-
Meksikietiška sriuba
-
Pomidorų sriuba su mėsa
-
Paprikų ir bulvių sriuba
-
Baltarusiška grybų sriuba
-
Trinta runkelių sriuba
-
Žuvienė kitaip
-
Šviežių žirnelių sriuba su grybais
-
Netradiciniai šaltibarščiai su aguročiu
-
Balinti baršteliai su grybais
-
Svogūnienė su aviena
-
Porų trinta sriuba
-
Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
-
Trinta svogūnų sriuba
-
Trinta bulvienė
-
Sriuba "Dieta"
-
Arvydo šaltibarščiai
-
Kopūstų sriuba su vištienos maltinukais
-
Kefyras su česnaku
Moliūgų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo,
50 mililitrų - Druska
-
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Poras, stiebai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Bulvės,
2 vienetai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Moliūgai,
0.5 kilogramo - Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
-
ilona
2011-11-28 21:08
manau turetu buti skanu rytoj darysiu nes gavau laaaabai dydeli moliuga %-) ... :-) :-)
-
Jurgita
2011-11-02 20:43
labai skani sriuba, tik vietoj poro dėjau morkas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...