5 kilogramai | obuoliai (rūgstesni) |
1.5 kilogramo | cukrus |
šiek tiek | cinamonas |
1 vienetas | apelsinų (žievelė) |
Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias virkite ant stiprios ugnies vis pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės sutižta, berkite cinamoną, supilkite paliktas obuolių skilteles ir dar maišant pavirkite apie 10-15 min. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Desertinė avižinė košė
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Mango ir bananų tyrė
- Kepti obuoliai
- Morkų košė su obuoliais
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Avižinė košė su džiovintais vaisiais
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
- Rabarbarų tyrė
- Moliūgų ir obuolių košė
- Melionų- manų košė
- Manų košė su vaisiais
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Slyvų uogienė
- Konservuoti aguročiai
- Konservuota adžika
- Mėlynių kompotas
- Agrastų uogienė
- Paprikia su medum
Obuolienė
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai, rūgstesni,
5 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Cinamonas
-
Apelsinai, žievelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, žieveles nuplaukite ir susmulkinkite, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje.
Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias virkite ant stiprios ugnies vis pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės sutižta, berkite cinamoną, supilkite paliktas obuolių skilteles ir dar maišant pavirkite apie 10-15 min. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Komentarai (10)
-
Sigita
2015-10-01 16:05
Kaip suprantu tos smulkintos zieveles ir yra apelsino zievele???
-
Laima
2015-09-22 17:17
O kur tas nuplautas ir susmulkintas zieveles det?
-
Daiva
2013-07-17 11:36
o kiek to cinamono deti?
-
Milda
2011-09-07 00:39
Fui neskanu su cinamonu %-)
-
kaladele
2009-10-01 12:13
aha, kur apelsinai? :-(
-
Diana
2008-10-13 21:30
o tai kur apelsinai ? :) turetumen det kartu su cinamonu turbut ?
-
obuolis
2008-09-22 15:26
puiki obuolinė,jei turite antoninių obuolių reikia virti