
Svarainių kompotas
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | svarainiai |
500 gramų | cukrus |
1 litras | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Grybai svieste
-
Agrastų uogienė
-
Vyšnių uogienė 2
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Braškinė uogienė
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Raudonųjų serbentų kompotas
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Konservuota adžika
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Konservuoti aguročiai
-
Rabarbarai žiemai
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Cukinijos žiemai
-
Konservuoti grybai
Svarainių kompotas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
500 gramų -
Vanduo,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...