Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Vyšnių uogienė 2
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | vyšnios |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Slyvos bruknėse
-
Konservuoti aguročiai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Šaltalankio sultys
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Erškėtrožių uogienė
-
Konservuotos rūgštynės
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Rauginti agurkai
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Agrastų marmeladas
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Apelsininė cukinija
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Aviečių uogienė- džemas
Vyšnių uogienė 2
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Vyšnios
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...