Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.
Šaltalankio uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | šaltalankis |
1.5 kilogramo | cukrus |
600 mililitrų | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
- Pipirmėtės sultys
- Braškinė uogienė
- Kriaušienė
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Konservuoti žirneliai
- Mėlynių kompotas
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Slyvų - aronijų kompotas
- Apelsininė cukinija
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Agrastinis kompotas
- Rabarbarai žiemai
- Apelsininė cukinija
- Konservuoti pomidorai
- Pomidorai su želatina
Šaltalankio uogienė
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Šaltalankis,
1 kilogramas -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Vanduo,
600 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Dovile
2012-11-17 11:57
Sveiki,
man neaisku, ar uogas supylus i sirupa dar reikia virti ar ne, jei reikia tai kiek laiko. Aciu
-
(anonimas)
2011-10-22 23:56
:-D :-D :-D gera uogiene %-)
-
galina
2011-10-13 11:49
Daug darbo su uogom, bet uogienė man skaniausia...., savo sode turiu šaltalankių!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...