Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Grybai svieste
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | grybai |
125 gramai | sviestas |
25 gramai | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Marinuoti agrastai
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Burokėlių konservai su obuoliais
- Marinuoti pomidorai su imbieru
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Cukinijų užkandis
- Konservuoti pomidorai
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Baklažanų salotos
- Marinuotos paprikos
- Konservuota agurkų mišrainė
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Erškėtrožių uogienė
- Cukinijos žiemai
- Aštrūs sūdyti agurkai
- Vasara stiklainyje
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Marinuoti agurkai
Grybai svieste
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...