Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.

Grybai svieste
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | grybai |
125 gramai | sviestas |
25 gramai | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Cukinijų užkandis
-
Marinuotos paprikos
-
Rūgštynės žiemai
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Marinuoti pomidorai
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Kiauliena drebučiuose
-
Konservuoti žirneliai
-
Marinuotos vyšnios
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Cukinijų pagardas žiemai
Grybai svieste
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...