Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.

Grybai svieste
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | grybai |
125 gramai | sviestas |
25 gramai | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Sūdyti agurkai
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Sūdytos rūgštynės
-
Sūdyti pomidorai
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Marinuoti grybai
-
Marinuotos voveraitės
-
Pomidorai savo sultyse
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuoti agurkai
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Konservuoti grybai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Marinuotos vyšnios
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
Grybai svieste
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...