
1 stiklinė | vanduo |
1 kilogramas | vyšnios |
1 kilogramas | cukrus |
šiek tiek | apelsinų (žievelė) |
Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai. Trečią dieną užpilkite uogas karštu, pavirintu sirupu ir pamažu virkite apie 10 min. Uogienę supilstykite į 1L talpos karštus, gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite steriliais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Marinuoti pomidorai
-
Slyvų kompotas
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Grybų sultys
-
Slyvų uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Obuolių sultys
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Konservuoti burokėliai
-
Pomidorai su želatina
-
Rauginti agurkai
-
Slyvų kompotas
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Slyvos bruknėse
-
Aviečių marmeladas
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Marinuoti grybai
-
Rabarbarų kompotas
-
Obuolienė
Vyšnių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 stiklinė -
Vyšnios,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas - Apelsinai, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus.
Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai. Trečią dieną užpilkite uogas karštu, pavirintu sirupu ir pamažu virkite apie 10 min. Uogienę supilstykite į 1L talpos karštus, gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite steriliais dangteliais.
Komentarai (8)
-
galima
2014-07-10 15:12
paprastai,- nueini i maxima ir nusiperki sintetinio vysniu dzemo...ir dar nevisai pigiai:)
-
lilija
2011-07-16 17:12
taip ir vasaros nepamatysi,diena ir nakti uogenes darysi ;-) :-D :bloga: :mmm:
-
Puiku
2011-06-27 09:12
Kad čia NUSIPAISTYTA į lankas. kas per sirupas iš stiklinės vandens ir kg cukraus? Ar nepamokytumei kaip virti uogienę savaitę laiko?
-
as
2009-09-22 11:45
as verdu visai paprastai,uzpilu cukrum ,palaikau per nakti ir isverdu,cukraus dedu 1:1 :-)
-
T
2009-08-22 10:42
PFFFFFF :-p
-
pantera
2009-08-01 17:47
%-)
o paprasčiau negalima?