Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.

Slyvos bruknėse
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | bruknės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pomidorai su želatina
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Vyšnių kompotas
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Lietuviška obuolienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Šaltalankio uogienė
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Svarainiai cukruje
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Figų džemas
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
Slyvos bruknėse
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Slyvos
- Cukrus
- Bruknės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...