750 gramų | obuoliai |
šiek tiek | citrinų sultys |
160 gramų | sviestas (kepimo formai ištepti) |
125 gramai | cukrus |
75 gramai | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (tarkuota žievelė) |
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1.5 valgomojo šaukšto | pienas |
šiek tiek | sviestas (kepimo formai ištepti) |
šiek tiek | cukraus pudra (pyragui apibarstyti) |
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
- Šokoladiniai sausainiai
- Šokoladinis vyniotinis su kokosais
- Plokštainis diena-naktis
- Mini čeburekai
- Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
- Braškių pyragas
- Sezamo gardumynas
- Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
- Svogūnų pyragas
- Medaus tortas
- Apelsininiai keksiukai
- Sotus pyragas su vištiena
- Imbierinės žvaigždės
- Migdoliniai sausainiai
- Obuolių pyragas
- Graikų pyragas
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
Obuoliukų pyragas
-
Obuoliai,
750 gramų - Citrinų sultys
-
Sviestas, kepimo formai ištepti,
160 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Vanilinis cukrus,
75 gramai - Druska
-
Citrinos, tarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas,
1.5 valgomojo šaukšto - Sviestas, kepimo formai ištepti
- Cukraus pudra, pyragui apibarstyti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite ir į keturias dalis perpjaukite obuolius, išskobkite sėklytes, ketvirtadalius supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje išlydykite 3 šaukštus sviesto, jame trumpai apkepkite obuolių riekeles ir atvėsinkite jas.
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
Komentarai (4)
-
Ziwile
2010-09-11 15:07
Nu labai skanu! ;-)