Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
390 gramų miltai
3 vienetai obuoliai (rūgštūs)
3 vienetai kiaušiniai
150 mililitrų saulėgrąžų aliejus
150 gramų dansukker cukrus farinas
100 gramų graikiniai riešutai
2 valgomieji šaukštai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
1 valgomasis šaukštas cinamonas
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
1.5 arbatinio šaukštelio soda
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono
0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
0.5 arbatinio šaukštelio druska
Glajui:
150 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
100 gramų filadelfijos sūrio
4 valgomieji šaukštai grietinėlės, 35%
3 valgomieji šaukštai vanduo
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.
3.
Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
4.
Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
5.
Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
6.
Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Glajui:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.

  3. Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.

  4. Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

  5. Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.

  6. Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų