šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | druska |
100 gramų | sraigės (vynuoginės) (konservuotos) |
šiek tiek | sviestas |
Indelius uždengti ir įkišti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, kol pradės
kilti burbuliukai. Srigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti.
Valgyti su pakepintais nedideliais batono gabaleliais, juos įtrinti skiltele česnako.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Čeburėkai
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Sumuštinis "Ara"
- Pikantiškos sraigės
- Karališki pusryčiai
- Kalmarų žiedai tešloje
- Krevetės patale
- Pievagrybiai su mėsos ir majonezo įdaru
- Sumuštiniai su sūriu
- Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Kibinai
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Blyneliai su dešra ir sūriu
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Keptas sūris
- Krevečių ir šoninės iešmeliai
- Gėlytės
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Duona įdaryti pomidorai
- Kepta duona su padažu
Pikantiškos sraigės
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
- Česnakas
- Druska
-
Sraigės (vynuoginės), konservuotos,
100 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sraiges išimkite iš kiautelių, jei didelės - perpjauti per pusę. Sudėti į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, maltais česnakais, pipirais ir ant viršaus uždeti gabalelį sviesto.
Indelius uždengti ir įkišti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, kol pradės
kilti burbuliukai. Srigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti.
Valgyti su pakepintais nedideliais batono gabaleliais, juos įtrinti skiltele česnako.
Komentarai (14)
-
Audrius
2014-09-30 15:26
Tiksliau konservuotu :)
-
Audrius
2014-09-30 15:26
Manau ne visi komentatoriai perskaite kad cia reikia marinuotu sraigiu, o ne ka tik is lauko paimtu :)
-
Ram
2012-04-25 08:07
Žinote, tie kuomentatoriai, kurie sako, kad reikia virti 3 val arba labai ilgai, aš musmėrę virdamas 3 val. galėsiu valgyti. Nenusišnekam, kad moliuską reikia virti ilgai.
-
virgilijus
2011-06-28 18:21
gerb.ponai, prieš komentuojant, reikia perskaityti receptą. Ten kalbama apie konservuotas (!) sraiges. O iš daržo sraiges laikome prapučiamoje dėžėje 5 paras (jokių miltų ir vandens), po to į verdantį vandenį ir virti 30 min. Dvišake šakute (arba plonu peiliuku) išlupame jas iš kiautų, nukerpame arba nupiauname (kaip patogiau) viską, išskyrus padą. Po to 3 val. verdame su prieskoniais (petražolės, pipirai, druska pagal skonį, bazilikas etc), o jau tada galime pritaikyti čia nurodytą receptą arba begalę kitų. Skanaus! :-D
-
smaližius
2010-06-25 19:13
Nu šitą receptą rašė tikrai tas, kas negamino :-D Tai ilgas procesas %-) . Ir visai nereikia jų perpjauti per pusę... reikia skrosti ir ilgai virti su prieskoniais ir baltu vynu... o tik tada dėti į kiautus ir kaitinti orkaitėje... :-p
-
Eglė
2010-03-20 10:55
Prieš išimant iš kiautų reik, kad išsivalytų sraigių organizmas nuo jų maisto. Taigi dvi dienas saikingai jas barstom miltais ir laistom vandeniu tam tikroj gal dėžėj, po 2 dienų jas gerai nuplaunam šaltu vandeniuir apiberiam rupia druska nepagailint , palaikom dar parą, o tada jau gaminam, pamėginkit :super2:
-
jane
2009-07-08 22:44
turiu aplink namus daug sraigiu,bet labai nedrasu pameginti jas issivirti
-
agne
2009-06-13 19:36
norėčiau visai paragaut
:super:
-
Milda
2009-06-13 16:48
"Sraiges išimkite iš kiautelių, Pikantiškos sraigės didelės - perpjauti per pusę." O SIAUBE :bloga:
-
green_raven
2009-02-23 22:16
Visai ne :ne: Įdomu ir egzotiška :super: