
350 gramų | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.6 stiklinės | vanduo |
600 gramų | bulvių |
250 gramų | varškė |
100 gramų | svogūnai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
100 gramų | jautiena (kumpis) |
šiek tiek | grietinė (tiršta, riebi) |
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Pyragaičiai su obuoliais
-
Šokoladinė suflė
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Keksiukai su šviežiomis uogomis
-
Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Plikytos tešlos pyragaičiai
-
Mini canelles
-
Greitieji kefyriniai pyragėliai
-
Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Avietiniai keksiukai
-
Mascarponės keksiukai
-
Kriaušių desertai
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Dieviški eklerai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
Pyragėliai su varške ir bulvėmis

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3/5 stiklinės -
Bulvės,
600 gramų -
Varškė,
250 gramų -
Svogūnai,
100 gramų - Taukai (kiaulių), kepimui
-
Jautiena, kumpis,
100 gramų - Grietinė, tiršta, riebi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje, nukoškite, sutrinkite ir perleiskite per mėsmalę. Atvėsinkite, sumaišykite su ištrinta varške.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.