
50 gramų | česnakas (askaloninis, svogūnėliai) |
100 gramų | baravykai |
50 mililitrų | aliejaus (alyvuogių) |
2 skiltelės | česnakas (askaloninis, svogūnėliai) |
300 gramų | ryžiai (arborio) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
4 vienetai | čiobreliai (švieži, šakelė) |
1 vienetas | rozmarinas (šviežias, šakelė) |
1 vienetas | šalavijas (šviežias šakelė) |
200 mililitrų | vynas (baltas) |
100 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinė (30% riebumo) |
100 gramų | sūris (parmezano, tarkuotas) |
1 vienetas | sultinys (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys) |
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Jūreiviški makaronai
-
Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
-
Naminių makaronų suktinukai su mėsa
-
Varškės ir ryžių apkepas
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Makaronų apkepas su kalakutiena
-
Spageti su kukuliais
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Vištienos ir ryžių troškinys
-
Lazanija su vištiena
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Plovas su baklažanais
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Jautienos čili su makaronais
-
Kreminiai spagečiai su špinatais
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
-
Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
Rizotas su baravykais

- Paruošimo laikas:
-
Česnakas, askaloninis, svogūnėliai,
50 gramų -
Baravykai,
100 gramų -
Aliejus, alyvuogių,
50 mililitrų -
Česnakas, askaloninis, svogūnėliai,
2 skiltelės -
Ryžiai, arborio,
300 gramų -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Čiobreliai, švieži, šakelė,
4 vienetai -
Rozmarinas, šviežias, šakelė,
1 vienetas -
Šalavijas, šviežias šakelė,
1 vienetas -
Vynas, baltas,
200 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė, 30% riebumo,
100 mililitrų -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
100 gramų -
Sultinys, KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.