Šokoladainis
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų | šokoladas (juodasis (tikras)) |
80 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė ((ekstarktas)) |
45 gramai | miltai |
20 gramų | kakava (nesaldinta) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
2.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
3.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
4.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Margi keksiukai
- Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
- Dribsnių keksiukai
- Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
- Mini canelles
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Pyragėliai su baravykais
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Tiramisu
- Spurgos iš varškės
- Pyragas aguonėlė
- Obuoliai skarelėse
- Evos šokoladiniai keksiukai
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Dieviški eklerai
- Šokoladinė suflė
- Amerikietiškos spurgytės
- Žagarėliai
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
Šokoladainis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Šokoladas, juodasis (tikras),
150 gramų -
Sviestas,
80 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, (ekstarktas),
1 arbatinis šaukštelis -
Miltai,
45 gramai -
Kakava, nesaldinta,
20 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...