
100 gramų | pieniško šokolado |
0.5 stiklinės | pienas |
3 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | margarinas |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilė (esencija) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (formai tepti) |
šiek tiek | druska |
Šokoladą susmulkinti gabalais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps.
Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais.
Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų.
Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.
Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai, bet rūpestingai išmaišyti su šokolado mase.
Išteptą taukais atsparų karščiui indą užpildyti mase iki pusės aukščio.
Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananinis desertas
-
Virtų kriaušių desertas
-
Spurgos iš varškės
-
Aronijų pudingas
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
-
Aguoninės formelės
-
Kriaušių desertai
-
Kepti obuoliai su įdaru
-
Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
-
Konjako desertas
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
Ryžių desertas
-
Sūrio pyragėliai
-
Keptas bananas
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
-
Creme brulee
Šokoladinė suflė

- Paruošimo laikas:
-
Pieniškas šokoladas,
100 gramų -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Margarinas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilė, esencija,
0.5 arbatinio šaukštelio - Taukai (kiaulių), formai tepti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Margariną išlydyti, įberti miltų, gerai išmaišyti, nuolat maišant 1-2 min. šildyti.
Šokoladą susmulkinti gabalais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps.
Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais.
Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų.
Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.
Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai, bet rūpestingai išmaišyti su šokolado mase.
Išteptą taukais atsparų karščiui indą užpildyti mase iki pusės aukščio.
Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 30 min.