
100 gramų | pieniško šokolado |
0.5 stiklinės | pienas |
3 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | margarinas |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilė (esencija) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (formai tepti) |
šiek tiek | druska |
Šokoladą susmulkinti gabalais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps.
Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais.
Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų.
Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.
Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai, bet rūpestingai išmaišyti su šokolado mase.
Išteptą taukais atsparų karščiui indą užpildyti mase iki pusės aukščio.
Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
-
Kriaušės su riešutais
-
Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
-
Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
-
Mielinės spurgos
-
Obuolių ir moliūgų pudingas
-
Desertiniai varškėčiai per 15 min
-
Šokoladiniai pyragaičiai
-
Obuolių gėrimas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Ryžių desertas
-
Kriaušės tešloje
-
Virtų kriaušių desertas
-
Varškės spurgos
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Aguoninės formelės
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Karštas šokoladas "Skanumėlis"
-
Varškės spurgos
-
Baltijos pyragėliai
Šokoladinė suflė

- Paruošimo laikas:
-
Pieniškas šokoladas,
100 gramų -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Margarinas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilė, esencija,
0.5 arbatinio šaukštelio - Taukai (kiaulių), formai tepti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Margariną išlydyti, įberti miltų, gerai išmaišyti, nuolat maišant 1-2 min. šildyti.
Šokoladą susmulkinti gabalais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps.
Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais.
Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų.
Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.
Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai, bet rūpestingai išmaišyti su šokolado mase.
Išteptą taukais atsparų karščiui indą užpildyti mase iki pusės aukščio.
Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 30 min.