
750 gramų | aliejaus |
šiek tiek | romas |
0.75 stiklinės | cukrus |
0.5 vieneto | vanilinis cukrus (pakelis) |
80 gramų | mielės |
1 vienetas | apelsinų (žievelė) |
1.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | uogienė (slyvų) |
šiek tiek | cukraus pudra |
500 gramų | kvietiniai miltai |
8 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
0.75 stiklinės | sviestas |
Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.
Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.
Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.
Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kriaušių desertas
-
Kriaušių desertas
-
Vafliai su mėlynėmis
-
Kepti įdaryti obuoliai
-
Bananų desertas
-
Kriaušės tešloje
-
Bananinis desertas
-
Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
-
Obuolių ir moliūgų pudingas
-
Saldus vyšnių patiekalas
-
Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
-
Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
-
Kepti obuoliai
-
Spurgos su vyšniomis
-
Apelsinų skonio manų pudingas
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
"Apsnigtos avietės"
-
Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
Spurgos su įdaru ir glaistu

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
750 gramų - Romas
-
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Vanilinis cukrus, pakelis,
0.5 vieneto -
Mielės,
80 gramų -
Apelsinai, žievelė,
1 vienetas -
Pienas, šiltas,
1.5 stiklinės - Druska
- Uogienė, slyvų
- Cukraus pudra
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
8 vienetai -
Sviestas,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpiname su puse stiklinės šilto pieno, šaukšteliu cukraus ir šaukštu miltų. Paliekame šiltoje vietoje, uždengus rankšluosčiu.
Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.
Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.
Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.
Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.
Komentarai (7)
-
Romas to pasimetusi
2015-04-06 11:52
tai tau turetu uztekti vandens ir miltu ir spurgos gatavos butu :) niekados nereikia daryti kaip kiti daro. pasiziuri pati kas tau is ju butiniausi, o paragavusi savo iskeptu spurgu pastebesi ko truksta.tada ir dadesi ko noresi.
-
Pasimetusi
2014-09-17 16:04
per daug sudėtingų ingridientų, neapsimoka daryt
-
gretute
2011-07-18 20:30
atrodo labai skaniai :super2: bandysiu darytis rytoj :super:
-
Ausra
2011-07-07 18:43
Ant kokio cia kiekio viskas?
-
Ausra
2011-07-07 18:41
Atrodo labai skanei,sendiena pabandysiu ;)