Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.
Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!

Kriaušės su riešutais
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | cukraus pudra |
15 gramų | sviestas |
50 mililitrų | vynas (baltas) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
50 gramų | anakardžių riešutų |
šiek tiek | šokoladas (juodasis) |
1 valgomasis šaukštas | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | citrinų sultys |
2 vienetai | kriaušės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldus vyšnių patiekalas
-
Vafliai su mėlynėmis
-
Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
-
Vafliai su bananais
-
Kriaušių desertai
-
Karštas šokoladas
-
Obuoliai su varške
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
-
Spurgos pavakariams
-
Citrinų pudingas
-
Kalėdiniai grybukai
-
Spurgos su įdaru ir glaistu
-
Apelsinai obuoliuose
-
Ridikėlių traškučiai
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Sūrio pyragėliai
-
Karštas šokoladas
-
Varškės spurgos
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Kriaušės su riešutais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Cukraus pudra
-
Sviestas,
15 gramų -
Vynas, baltas,
50 mililitrų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Anakardžių riešutai,
50 gramų - Šokoladas, juodasis
-
Grietinėlė, 35%,
1 valgomasis šaukštas - Citrinų sultys
-
Kriaušės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.
Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...