![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Šokoladiniai irisai
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
210 gramų | dansukker cukrus farinas | |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
100 gramų | sviestas | |
20 gramų | kakava | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
Papuošimui: | ||
100 gramų | juodojo šokolado |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
2.
Pilkite masę į kepimo popieriumi išklotą prikaistuvį ir leiskite ataušti.
3.
Tada padalykite ją į gabaliukus.
4.
Išlydykite šokoladą indą su šokoladu įstatę į verdantį vandenį. Pamirkykite šokolade pyrago gabaliukus ir sudėkite juos ant grotelių, kad atauštų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Želė drebučiai apelsine
-
Lapeliai šerkšne
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Grietinės želė su bananais
-
Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis
-
Citrininiai putėsiai
-
Obuolių šerbetas
-
Rūtos bananas su šokoladu ir jogurtu
-
Abrikosų ledukai
-
Vasariškas desertas
-
Pyragėliai einant į svečius
-
Aviečių sulčių drebučiai
-
Kalėdinės spurgos
-
Lilės tortas
-
Želė „Spanguolės ant sniego“
-
Želė desertas "Agrasto sapnas"
-
Džiovintų vaisių ir riešutų gardėsis
-
Apelsinų desertas
-
Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
-
Avietinė pasaka
Šokoladiniai irisai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Dansukker cukrus Farinas,
210 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Kakava,
20 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Pilkite masę į kepimo popieriumi išklotą prikaistuvį ir leiskite ataušti.
Tada padalykite ją į gabaliukus.
Išlydykite šokoladą indą su šokoladu įstatę į verdantį vandenį. Pamirkykite šokolade pyrago gabaliukus ir sudėkite juos ant grotelių, kad atauštų.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...