| 500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
| 150 gramų | fermentinio sūrio |
| 1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Pomidorų užkandėlė
-
Pavasarinis silkės užkandis
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Velykinės morkytės
-
Užkandėlė su rūkyta žuvimi
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Pusryčių užkandėlė
-
Antiena drebučiuose (šaltiena)
-
Seniai besmegeniai
-
Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Sočioji užkandėlė su silke
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
-
Sūrio užkandis prie vyno
Sūrio lazdelės
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!
