
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietuviški "sushiai"
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Šaltiena "Gerulis"
-
Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
-
Pomidorų užkandėlė
-
Olgos šventinė silkutė
-
Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
-
Vytintos stintos
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Skanios "Bačkutės"
-
Aštrus pomidorų kokteilis
-
Vištiena drebučiuose
-
Daržovės drebučiuose
-
Karališkas užkandis prie degtinės
-
Grybų užtepelė
-
Helovyno voriukai
-
Įdaryti agurkai
-
Persikai įdarytį triušiena
Sūrio lazdelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!