
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Suši
-
Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
-
Žėlė apelsino žievėje
-
Vegetariška avokado užtepėlė su alyvuogėmis
-
Autentiška meksikietiška "Guacamole"
-
Suši kamuoliukų gamyba
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Užtepėlė su tunu
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Sumuštinukai
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Velykinis užkandis
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Užkandis su silke stiklinėje
-
Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Velykų belaukiant
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
Sūrio lazdelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!